Geschreven door admin 13:51 Uncategorized

Wat is Gastouderopvang?

Gastouderopvang is een vorm van opvang voor kinderen waarbij de opvang plaatsvindt in de woning van de gastouder. De gastouder is verantwoordelijk voor de opvang en zorg van de kinderen en biedt opvang aan een beperkt aantal kinderen, vaak minder dan 8. De gastouderopvang is gericht op het bieden van een huiselijke en vertrouwde omgeving voor de kinderen.

Gastouderopvang kan een goede optie zijn voor ouders die op zoek zijn naar een flexibele en persoonlijke opvang voor hun kinderen. De opvangtijden zijn vaak aan te passen aan de wensen van de ouders en de gastouder kan soms ook buiten de reguliere opvangtijden opvang bieden, zoals in de avonden, nachten en in het weekend.

Gastouder Drachten

Het is wel belangrijk om te onthouden dat gastouderopvang geen vervanging is voor professionele opvang in een kinderopvangcentrum of peuterspeelzaal. Gastouders zijn niet verplicht om aan dezelfde eisen te voldoen als professionele kinderopvangcentra en kunnen daarom ook niet altijd dezelfde activiteiten aanbieden. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je verwachtingen zijn voor de opvang van je kinderen en of gastouderopvang daarbij aansluit.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Sluiten